Het sneeuwt vandaag en laat ik eens wat lekkers maken. Van Ruf een glutenvrije cakemix, nog nodig: 3 eieren en 150 gr gesmolten boter (lactosevrije variant gebruikt). Op de verpakking staat dat je water moet gebruiken, maar dat hoeft niet! Heb het 40 minuten in de oven op 180 graden gebakken. Laten afkoelen en daarna de chocolade (is bijgevoegd) laten smelten en met een mes op de cake smeren.
Daarna Chili Sin Carne gemaakt uit het Vegetarisch basiskookboek. Wat heb je nodig: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr gesneden prei, wat olijfolie, tomatenpuree (70 gr), 1/2 el chilipoeder (best pittig hoor), 1 tl komijnpoeder 1/2 el oregano, 3/4 rode paprika in stukjes, 3 tomaten gesneden, 150 gr champignons gesneden, 2 blikken kidneybonen (van 450 gr).
Bak de uien, knoflook, prei in olijfolie, daarna tomatenpuree en dit even opbakken, voeg de kruiden toe en daarna de paprika, tomaat en champignons. Dit 4 min bakken. Voeg een boullionblokje toe opgelost in 200 ml heet water en als laatste de kidneybonen. Dit ook ongeveer 4 min koken en klaar!
Dit eten met tortillachips of met Confettirijst! Voor de rijst heb je het volgende nodig: 1 zakje zilvervliesrijst van Lassi, 1/4 rode paprika, 25 gr doperwten uit de vriezer en 50 gr maiskorrels; dit allemaal in een beetje olijfolie opbakken met een klein bouillionblokje. En nu smullen maar!
Bak de uien, knoflook, prei in olijfolie, daarna tomatenpuree en dit even opbakken, voeg de kruiden toe en daarna de paprika, tomaat en champignons. Dit 4 min bakken. Voeg een boullionblokje toe opgelost in 200 ml heet water en als laatste de kidneybonen. Dit ook ongeveer 4 min koken en klaar!
Dit eten met tortillachips of met Confettirijst! Voor de rijst heb je het volgende nodig: 1 zakje zilvervliesrijst van Lassi, 1/4 rode paprika, 25 gr doperwten uit de vriezer en 50 gr maiskorrels; dit allemaal in een beetje olijfolie opbakken met een klein bouillionblokje. En nu smullen maar!