Een zieke in huis, glutenvrije producten gekocht in Maarssenbroek zoals bladerdeeg (6 plakken voor euro 6,85, kost een paar kwartjes, en scheelt veel werk).
Het eten voor vanavond:
Entree: tapas
Hoofdgerecht: snelle goulash
Dessert: kokos flensjes met fruit
Het eten voor vanavond:
Entree: tapas
Hoofdgerecht: snelle goulash
Dessert: kokos flensjes met fruit
Tapas is van het boek "Lange tafels" van de Albert Heijn. Zilveruitjes, augurken, gegrilde paprika en voorgekookte jumbo garnalen. Makkelijk en lekker!
Snelle Goulash is een recept van Rudolph van Veen "Makkelijke Maaltijd 24 kitchen". Ik ben dol op 24 kitchen. Je bent binnen 30 minuten klaar!
Benodigdheden: 300 gr rijst, 1 gele en 1 rode paprika, 2 uien, 2 t knoflook, 1 rode peper, ~ 500 gr kipfilet, olie, 1 tl paprikapoeder, 200 gr doperwten (diepvries), 1 el (rijste)bloem, 75 gr tomatenpuree, 750 ml bouillion, zout en peper.
Kook de rijst gaar, de paprika in blokjes, de uien in ringen, hak de knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de peper en in reepjes snijden en als laatste de kipfilet in blokjes snijden.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien, knoflook en paprikapoeder. Voeg de kip toe en bak aan alle kanten bruin. Voeg de paprika en doperwten toe en bak ca 5 min mee. Voeg de bloem (of rijstebloem voor een glutenvrij recept) toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en bouillion toe. Roer goed door en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur staan. Op smaak brengen met zout en peper. De goulash met de rijst eten! Top en snel!
Kokos flensjes is een recept van "Lange tafels" van de Albert Heijn. Leuk kookboek!
Benodigdheden: 100 gr (rijste)bloem, 3 eieren, 200 ml kokosmelk, 4 el poedersuiker of stevia, 1 el zonnebloemolie, 2 el gemalen kokos, 1 banaan, 1 mango en 1 ananas (kleine stukjes snijden).
Klop in een kom de bloem met de eieren, kokosmelk, suiker en 2 el kokos tot een glad beslag. Bak van deze mix 6 flensjes. Volgens het boek kun je er 8 maken maar is mij niet gelukt! Laat het afkoelen en verwarm ze later in de magnetron en schep de fruitsalade op een flensje en rol het op.
Het is echt verrukkelijk en ik heb het gluten/lactosevrij gemaakt!
Snelle Goulash is een recept van Rudolph van Veen "Makkelijke Maaltijd 24 kitchen". Ik ben dol op 24 kitchen. Je bent binnen 30 minuten klaar!
Benodigdheden: 300 gr rijst, 1 gele en 1 rode paprika, 2 uien, 2 t knoflook, 1 rode peper, ~ 500 gr kipfilet, olie, 1 tl paprikapoeder, 200 gr doperwten (diepvries), 1 el (rijste)bloem, 75 gr tomatenpuree, 750 ml bouillion, zout en peper.
Kook de rijst gaar, de paprika in blokjes, de uien in ringen, hak de knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de peper en in reepjes snijden en als laatste de kipfilet in blokjes snijden.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien, knoflook en paprikapoeder. Voeg de kip toe en bak aan alle kanten bruin. Voeg de paprika en doperwten toe en bak ca 5 min mee. Voeg de bloem (of rijstebloem voor een glutenvrij recept) toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en bouillion toe. Roer goed door en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur staan. Op smaak brengen met zout en peper. De goulash met de rijst eten! Top en snel!
Kokos flensjes is een recept van "Lange tafels" van de Albert Heijn. Leuk kookboek!
Benodigdheden: 100 gr (rijste)bloem, 3 eieren, 200 ml kokosmelk, 4 el poedersuiker of stevia, 1 el zonnebloemolie, 2 el gemalen kokos, 1 banaan, 1 mango en 1 ananas (kleine stukjes snijden).
Klop in een kom de bloem met de eieren, kokosmelk, suiker en 2 el kokos tot een glad beslag. Bak van deze mix 6 flensjes. Volgens het boek kun je er 8 maken maar is mij niet gelukt! Laat het afkoelen en verwarm ze later in de magnetron en schep de fruitsalade op een flensje en rol het op.
Het is echt verrukkelijk en ik heb het gluten/lactosevrij gemaakt!