Ik heb een hele aparte Appelgebak gemaakt, ook een kopie van een recept uit een onbekend boek. Het gebakken beslag ligt tussen gebak en griesmeel in. De massa zeg maar. Vandaar apart. Bij appel hoort natuurlijk kaneel. Dat is in dit recept niet. Toch heb ik op een klein stukje toch een snufje kaneel gestrooid en dat is net de bite dat het wat lekkerder maakt. Dat het niet zo suf saai is. Of wat ook een idee is een bolletje kaneelijs erbij, dan is het denk ik perfect. Maar dan moet het voor mij wel Lactosevrij ijs zijn en uiteraard zonder gluten. Ga ik zoeken en dan probeer ik nogmaals dit recept met wat aanpassingen. Ter info: ik gebruik zo veel mogelijk Stevia ipv suiker. Aangezien ik zo min mogelijk suiker binnen wil krijgen. Ik ben dol op boekweitmeel (wordt gebruikt in crêpes en poffertjes) en is de smaak heel anders, maar wel lekker.
Wat heb je nodig:
70 gr boekweitmeel
90 gr aardappelzetmeel
110 gram bruine suiker of rietsuiker (of 12 gr stevig van natrena)
1 zakje vanillesuiker
1/2 afgestreken thl zuiveringszout
3 eieren
120 ml (walnoten)olie
125 ml kokosmelk
2 grote appels of 3 niet al te kleine
2 handjes geschaafde amandelen
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
a) Meng de meelsoorten, suiker en het zuiveringszout b) Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren, doe de kokosmelk en olie erbij en meng alles goed; het deeg is nogal vloeibaar c) giet het op een ingevette bakplaat of springvorm van +/- 30 cm d) snij de appels in partjes en verdeel ze in laagjes over het deeg e) bestrooi met de geschaafde amandelen en bak het in ongeveer 25 minuten gaar. Succes!
Wat heb je nodig:
70 gr boekweitmeel
90 gr aardappelzetmeel
110 gram bruine suiker of rietsuiker (of 12 gr stevig van natrena)
1 zakje vanillesuiker
1/2 afgestreken thl zuiveringszout
3 eieren
120 ml (walnoten)olie
125 ml kokosmelk
2 grote appels of 3 niet al te kleine
2 handjes geschaafde amandelen
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
a) Meng de meelsoorten, suiker en het zuiveringszout b) Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren, doe de kokosmelk en olie erbij en meng alles goed; het deeg is nogal vloeibaar c) giet het op een ingevette bakplaat of springvorm van +/- 30 cm d) snij de appels in partjes en verdeel ze in laagjes over het deeg e) bestrooi met de geschaafde amandelen en bak het in ongeveer 25 minuten gaar. Succes!