Vandaag geen Glutenvrij recept. Mijn dochters wilden graag de appeltaart van Juf Wanda van groep 5 van De Schepershoek school te Breukelen maken. Wanda is de juf van dochter Hannah. En het recept is van 2009, toen zoon Lex bij Wanda in de klas zat. Wel leuk. De kleine dametjes hebben het in de lunchpauze klaargemaakt. Het bakken was in hun schooltijd. Dus ze kwamen thuis en daar stond hun appeltaart. Geweldig toch.
Ingrediënten
300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr witte basterdsuiker
175 gr harde koude boter
1 losgeklopt ei
zout naar smaak
1 kg appels
(50 gr rozijnen)
75 gr suiker en 3 thl kaneel voor de appels (rozijnen)
a) Zeef bakmeel en basterdsuiker in een kom b) Voeg boter, 2/3 ei en zout toe en kneed hier een deeg van. Daarna het deeg even in de ijskast zetten c) Oven voorverwarmen op 175 graden C d) Snijdt de geschilde appels in kleine stukjes e) Meng kaneelsuiker met je handen door de appels f) Druk 3/4 van het deeg gelijkmatig over de bodem en vul de vorm met de appels/rozijnen g)Maak van de rest van het deeg rolletjes, druk ze plat en leg ze over de appels h) Bestrijk het deeg met het resterende ei en bak de taart in 1 1/4 uur gaar.
Klaar!
Ikzelf heb de taart niet geproefd vanwege de gluten in zelfrijzend bakmeel, maar het thuisfront vond het heerlijk.
Ingrediënten
300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr witte basterdsuiker
175 gr harde koude boter
1 losgeklopt ei
zout naar smaak
1 kg appels
(50 gr rozijnen)
75 gr suiker en 3 thl kaneel voor de appels (rozijnen)
a) Zeef bakmeel en basterdsuiker in een kom b) Voeg boter, 2/3 ei en zout toe en kneed hier een deeg van. Daarna het deeg even in de ijskast zetten c) Oven voorverwarmen op 175 graden C d) Snijdt de geschilde appels in kleine stukjes e) Meng kaneelsuiker met je handen door de appels f) Druk 3/4 van het deeg gelijkmatig over de bodem en vul de vorm met de appels/rozijnen g)Maak van de rest van het deeg rolletjes, druk ze plat en leg ze over de appels h) Bestrijk het deeg met het resterende ei en bak de taart in 1 1/4 uur gaar.
Klaar!
Ikzelf heb de taart niet geproefd vanwege de gluten in zelfrijzend bakmeel, maar het thuisfront vond het heerlijk.