Vanochtend de glutenvrije en lactosevrije Crumble gemaakt. Ik heb dit recept ooit gekopieerd, maar ik weet niet van welk boek, jammergenoeg.
En gelukt en ik vond het heerlijk. Glutenvrij is voor de gluteneter een beetje suf, saai. Daarnaast eet ik biologische rietsuiker, als ik suiker eet, en dat is veel minder zoet dan gewone (riet)suiker.
Wat hebben we nodig en moet er gebeuren.
Oven voorverwarmen op 210 graden of C.
2 goudreinet appels
2 peren
250 gr frambozen
Kaneelpoeder
100 gr boekweitmeel
40 gr wit rijstmeel
25 gr amandelmeel
30 gr rietsuiker
60 ml walnotenolie
De appels en peren schillen en in kleine stukjes snijden. Leg de 3 fruitsoorten in een met olie ingevette ovenschaal en bestrooi met kaneel.
Meng de meelsoorten en suiker door elkaar, voeg olie toe en meng met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Doe een klein beetje water erbij en meng opnieuw. Verkruimel het deeg over het fruit en bak in 40 minuten.
Het kan met crème anglaise gegeten worden, maar het is helaas niet goed gelukt. Smaak was goed, maar creme werd niet dik! Ik kom hierop terug. Een crème van soya en rijstemelk, eidooiers, suiker en mini beetje zout. Dit ga ik nog uitvogelen!
En gelukt en ik vond het heerlijk. Glutenvrij is voor de gluteneter een beetje suf, saai. Daarnaast eet ik biologische rietsuiker, als ik suiker eet, en dat is veel minder zoet dan gewone (riet)suiker.
Wat hebben we nodig en moet er gebeuren.
Oven voorverwarmen op 210 graden of C.
2 goudreinet appels
2 peren
250 gr frambozen
Kaneelpoeder
100 gr boekweitmeel
40 gr wit rijstmeel
25 gr amandelmeel
30 gr rietsuiker
60 ml walnotenolie
De appels en peren schillen en in kleine stukjes snijden. Leg de 3 fruitsoorten in een met olie ingevette ovenschaal en bestrooi met kaneel.
Meng de meelsoorten en suiker door elkaar, voeg olie toe en meng met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Doe een klein beetje water erbij en meng opnieuw. Verkruimel het deeg over het fruit en bak in 40 minuten.
Het kan met crème anglaise gegeten worden, maar het is helaas niet goed gelukt. Smaak was goed, maar creme werd niet dik! Ik kom hierop terug. Een crème van soya en rijstemelk, eidooiers, suiker en mini beetje zout. Dit ga ik nog uitvogelen!