Glutenvrije Chocoladefondant
(Krokant van buiten en smeuïg van binnen)
Op de vroege ochtend met mijn 2 dochtertjes Hannah en Adima 5 chocolade fondant cupcakes gemaakt. Ik kon mijn porseleinen vormpjes niet vinden, die ik helemaal in Frankrijk heb gekocht. Dus de cupcakes gebruikt en wel roze. Jammergenoeg geen foto. Afin. Maar ze zijn voor het eerst gelukt. Ik heb ze wel vaker gemaakt, maar dan waren het echte cakjes, en dit glutenvrije recept maakt ze juist smeuïg van binnen.
Hierbij een supersnel recept; 10 minuten voorbereiden en 10 minuten in de oven.
Benodigdheden:
100 gram (organic) pure chocolade
2 eieren
75 gram bruine suiker (ik heb palmsuiker gebruikt)
35 gram wit rijstmeel
60 ml olijfolie
5 (papieren) cupcakes vormpjes
Verwarm de over voor op 210 graden C. Maak van de chocolade brokken en doe dit in een klein steelpannetje. Pak een grotere pan en doe daar kokend water in. Doe hier dan het steelpannetje met de chocolade in en verwarm dit au bain marie. Wel graag op een lage gasstand. De 2 eieren scheiden in eiwitten (wit) en eidooiers (geel). Bewaar de eiwitten in een apart kommetje. Mix de eierdooiers met de bruine suiker, voeg het meel, de gesmolten chocolade en de olijfolie toe. Was de mixer en mix of klop snel de eiwitten met een klein beetje zout totdat het mooi schuimt en voeg dit toe aan de chocolademengsel met een spatel. Het mengsel is misschien een klein beetje hard geworden, maar door het spatelen wordt het vanzelf weer vloeibaar. Verdeel het beslag over de 5 vormpjes. Zet ze (maximaal) 10 minuten in de oven en Klaar! Laat ze even afkoelen.
Ik heb ze warm en koud gegeten. Maar als je ze warm opeet, dan zijn ze zo zoet. Dus even laten afkoelen, dan zijn ze overheerlijk. In het midden zijn ze nog smeuïg. Yummy.
(Krokant van buiten en smeuïg van binnen)
Op de vroege ochtend met mijn 2 dochtertjes Hannah en Adima 5 chocolade fondant cupcakes gemaakt. Ik kon mijn porseleinen vormpjes niet vinden, die ik helemaal in Frankrijk heb gekocht. Dus de cupcakes gebruikt en wel roze. Jammergenoeg geen foto. Afin. Maar ze zijn voor het eerst gelukt. Ik heb ze wel vaker gemaakt, maar dan waren het echte cakjes, en dit glutenvrije recept maakt ze juist smeuïg van binnen.
Hierbij een supersnel recept; 10 minuten voorbereiden en 10 minuten in de oven.
Benodigdheden:
100 gram (organic) pure chocolade
2 eieren
75 gram bruine suiker (ik heb palmsuiker gebruikt)
35 gram wit rijstmeel
60 ml olijfolie
5 (papieren) cupcakes vormpjes
Verwarm de over voor op 210 graden C. Maak van de chocolade brokken en doe dit in een klein steelpannetje. Pak een grotere pan en doe daar kokend water in. Doe hier dan het steelpannetje met de chocolade in en verwarm dit au bain marie. Wel graag op een lage gasstand. De 2 eieren scheiden in eiwitten (wit) en eidooiers (geel). Bewaar de eiwitten in een apart kommetje. Mix de eierdooiers met de bruine suiker, voeg het meel, de gesmolten chocolade en de olijfolie toe. Was de mixer en mix of klop snel de eiwitten met een klein beetje zout totdat het mooi schuimt en voeg dit toe aan de chocolademengsel met een spatel. Het mengsel is misschien een klein beetje hard geworden, maar door het spatelen wordt het vanzelf weer vloeibaar. Verdeel het beslag over de 5 vormpjes. Zet ze (maximaal) 10 minuten in de oven en Klaar! Laat ze even afkoelen.
Ik heb ze warm en koud gegeten. Maar als je ze warm opeet, dan zijn ze zo zoet. Dus even laten afkoelen, dan zijn ze overheerlijk. In het midden zijn ze nog smeuïg. Yummy.