Brownies
250 g pure chocolade (70%) 200 g zachte boter (lactosevrije margarine) 4 eieren 300 g suiker 500 ml melk (rijst melk) 150 g zelfrijzend bakmeel (glutenvrij) 20 g cacaopoeder (superfood) mespuntje zout Extra nodig bakvorm bakpapier boter om in te vetten Bovenstaande is het recept van Rudolph's Bakery van 24 Kitchen. Ik ben dol op Rudolph's programma! Miijn dochter heeft dit recept uitgeprobeerd maar dan glutenvrij,zodat ik het ook kan eten. Na 45 minuten wachten, is de Brownie toch iets te nat. Wel een heerlijke smaak. Ik zie overal glutenvrije recepten zonder melk. Dus gaan we dat een dezer dagen proberen! Maar de brownie wordt wel gegeten! Wordt vervolgd! Dit boek lees je zo uit!
Als je kiest voor een doelgroep dan: * word je duidelijk naar de buitenwereld * weten potentiele klanten dat jij de expert bent op een bepaald gebied * trek je meer klanten aan * kun je producten maken die passen bij de klant * word je echt ondernemer * word de kans op succes veel groter Je moet over jezelf nadenken met bijvoorbeeld de volgende vragen: Wat is mijn doel in het leven? Waar ben ik enorm passievol over? Waarin ben ik de beste van de wereld? Op welke manieren kan ik geld verdienen Wie is mijn ideale klant? Nadenken over de tien seconden boodschap voor de potentiele klant met de vragen: - Wie help ik? - Wat is hun probleem? - Hoe los ik dat op? - Wat levert het de klant op? Ofwel in 10 seconden (bij Sally Hedgehog is het 9 seconds) uitleggen wat je doet aan een ieder! Het boek is natuurlijk veel uitgebreider. ik ben nog steeds een en ander op papier aan het zetten en kijk steeds terug in het boek en op de website van ernohannink.nl, Sally Hedgehog/How to Fascinate, Simon Sinek, Seth Godin. Mochten jullie nog meer info hebben, graag! Een zieke in huis, glutenvrije producten gekocht in Maarssenbroek zoals bladerdeeg (6 plakken voor euro 6,85, kost een paar kwartjes, en scheelt veel werk).
Het eten voor vanavond: Entree: tapas Hoofdgerecht: snelle goulash Dessert: kokos flensjes met fruit Tapas is van het boek "Lange tafels" van de Albert Heijn. Zilveruitjes, augurken, gegrilde paprika en voorgekookte jumbo garnalen. Makkelijk en lekker!
Snelle Goulash is een recept van Rudolph van Veen "Makkelijke Maaltijd 24 kitchen". Ik ben dol op 24 kitchen. Je bent binnen 30 minuten klaar! Benodigdheden: 300 gr rijst, 1 gele en 1 rode paprika, 2 uien, 2 t knoflook, 1 rode peper, ~ 500 gr kipfilet, olie, 1 tl paprikapoeder, 200 gr doperwten (diepvries), 1 el (rijste)bloem, 75 gr tomatenpuree, 750 ml bouillion, zout en peper. Kook de rijst gaar, de paprika in blokjes, de uien in ringen, hak de knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de peper en in reepjes snijden en als laatste de kipfilet in blokjes snijden. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien, knoflook en paprikapoeder. Voeg de kip toe en bak aan alle kanten bruin. Voeg de paprika en doperwten toe en bak ca 5 min mee. Voeg de bloem (of rijstebloem voor een glutenvrij recept) toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en bouillion toe. Roer goed door en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur staan. Op smaak brengen met zout en peper. De goulash met de rijst eten! Top en snel! Kokos flensjes is een recept van "Lange tafels" van de Albert Heijn. Leuk kookboek! Benodigdheden: 100 gr (rijste)bloem, 3 eieren, 200 ml kokosmelk, 4 el poedersuiker of stevia, 1 el zonnebloemolie, 2 el gemalen kokos, 1 banaan, 1 mango en 1 ananas (kleine stukjes snijden). Klop in een kom de bloem met de eieren, kokosmelk, suiker en 2 el kokos tot een glad beslag. Bak van deze mix 6 flensjes. Volgens het boek kun je er 8 maken maar is mij niet gelukt! Laat het afkoelen en verwarm ze later in de magnetron en schep de fruitsalade op een flensje en rol het op. Het is echt verrukkelijk en ik heb het gluten/lactosevrij gemaakt! Het sneeuwt vandaag en laat ik eens wat lekkers maken. Van Ruf een glutenvrije cakemix, nog nodig: 3 eieren en 150 gr gesmolten boter (lactosevrije variant gebruikt). Op de verpakking staat dat je water moet gebruiken, maar dat hoeft niet! Heb het 40 minuten in de oven op 180 graden gebakken. Laten afkoelen en daarna de chocolade (is bijgevoegd) laten smelten en met een mes op de cake smeren. Daarna Chili Sin Carne gemaakt uit het Vegetarisch basiskookboek. Wat heb je nodig: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr gesneden prei, wat olijfolie, tomatenpuree (70 gr), 1/2 el chilipoeder (best pittig hoor), 1 tl komijnpoeder 1/2 el oregano, 3/4 rode paprika in stukjes, 3 tomaten gesneden, 150 gr champignons gesneden, 2 blikken kidneybonen (van 450 gr).
Bak de uien, knoflook, prei in olijfolie, daarna tomatenpuree en dit even opbakken, voeg de kruiden toe en daarna de paprika, tomaat en champignons. Dit 4 min bakken. Voeg een boullionblokje toe opgelost in 200 ml heet water en als laatste de kidneybonen. Dit ook ongeveer 4 min koken en klaar! Dit eten met tortillachips of met Confettirijst! Voor de rijst heb je het volgende nodig: 1 zakje zilvervliesrijst van Lassi, 1/4 rode paprika, 25 gr doperwten uit de vriezer en 50 gr maiskorrels; dit allemaal in een beetje olijfolie opbakken met een klein bouillionblokje. En nu smullen maar! Een lunch logo bespreking met Christa van Chrissie Fresh bij De Jaren in Amsterdam. De pompoen linzen soep is een aanrader! Yummy. Hoe denken creatieve mensen? Ik krijg de vraag: wat zijn steekwoorden over jezelf en werk, ben je rond, vierkant, of afgerond, welke kleuren ben je dol op, schrijf je naam rustig en snel op. Ok ik heb huiswerk: mijn naam op een witte vel schrijven met verschillende pennen en stiften en opsturen naar Christa en zij gaat daarmee aan de slag. Spannend!
Afrekenen en op zoek naar een glutenvrij taartje en ja hoor, gevonden. Bij de Bakkerswinkel op de Zeedijk (37) een glutenvrije chocoladetaart gegeten met een potje thee. Geweldig. Hier ga ik vaker naartoe. Helaas geen foto, maar wel van overheerlijke glutenvrije cakejes (voor mezelf) en olijfolie (voor mijn lief Lex)! Wat een geslaagde logo bespreking! We zijn weer terug van ski vakantie. Een week naar de sneeuw met Kerst was de moeite waard. De bedoeling was gezellig Kerst vieren met de familie. 1e Kerstdag met mijn schoonfamilie en 2e Kerstdag met mijn familie. Daarna wilde Lex en ik met z'n 2-en een paar dagen iets leuks gaan doen. Niet te vinden in de Kerstperiode om een paar dagen samen iets te doen. Alles was voor een week. Toen kwam ik dus op een ski vakantie met 50% korting. Yes! Een vakantie geboekt en wel een klein weekje voor vertrek. Alpvision Orelle! Het was geweldig. Vanuit Orelle ga je met de telecabine naar Val Thorens. Je kunt ook 40 minuten rijden naar Valloire, ook erg leuk. De jongste wilde niet de hele tijd op de ski's staan. Kreeg je een opmerking: "ik ben niet gek", "ik ga nooit meer mee", en nam je een pauze en 10 minuten later was ze stralend aan het skien. Voor wat betreft het weer; overdag zonnig, op 2 dagen na. 1 dag regen en 1 dag bewolkt. Skipas kopen was best aan de prijs; per dag voor volwassenen 40 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 33 euro. Wij hebben dagpassen gekocht, aangezien we ook naar een ander skigebied wilden gaan. Vanuit Orelle zijn we ook nog naar Turijn (Italie) gegaan. Ongeveer 110 km verder. We zijn in de Mole Antonelliana, de Eiffeltoren van Turijn geweest en ook het Egyptisch Museum was helemaal leuk. En bij een Chinees gegeten, daar kon je Italiaans, Chinees en Thais eten. Heerlijk. De vakantie was gewoon Top! Het is voor herhaling vatbaar.
Vandaag weer gewerkt voor The Boston Consulting Group. Mijn opdracht duurt tot begin november van dit jaar. Erg leuk om voor 2 partners te werken.
Daarnaast ben ik ook secretaris van gym- en turnvereniging Virto; dochter Hannah turnt met veel plezier bij Virto. En zo doe ik mee in het bestuur van Virto. Wij hebben ongeveer 150 leden en we willen nieuwe flyers laten drukken om dit allemaal uit te kunnen delen, mee te geven etc. Er zijn een paar leuke foto's uitgekomen van de 3 lessen van Annette op de maandag. Op maandag hebben we kleuters, ZAP (zeer afwisselend programma) en recreatie turnen vanaf groep 5 in Zwembad 't Kikkerfort te Breukelen. Maandagavond heb je ook Conditietraining Dames en een groep Heren. Dit wordt door Annemiek gegeven. Er is nog voldoende plek bij de heren, dus mocht je in de buurt wonen en de maandagavond lui in je stoel zitten, bij Virto kun je lekker bewegen. Op dinsdag hebben we recreatie turnen voor groep 3 en 4, gegeven door Henriëtte. Henriëtte geeft les van 16-17 en van 17-18 uur. Tegelijk traint selectie turnen jong in de andere zaal met Carlijn van 16-18 uur. Daarna van 18-20 uur traint selectie turnen oud. Oud wil zeggen tussen 11 en 16 jaar! Morgen gaan we foto's maken van de selectie meiden. Dit betreft de flyers. We hebben ook sponsors nodig. Ik ga een aantal aanschrijven via de mail (heb er ook al een aantal aangeschreven) en ik hoop dat we tot een samenwerking kunnen komen. Tips zijn altijd welkom! Dus schroom niet om mij te contacten. Waar ik ook nog graag tips voor krijg is de ledenwerving. Hoe doen jullie dat allemaal? Altijd goed om met collega-verenigingen in contact te komen. En jullie hulp is altijd welkom! Voor meer informatie betreft Virto zie: www.virtobreukelen.nl Vandaag was ik lekker vroeg uit de veren om heerlijk naar mijn werk te gaan op de Zuid-as te Amsterdam. Met de auto is het geen goed plan. Q-park om de hoek, is niet de goedkoopste. Maar toch gaat iedereen er naar toe. Je hebt geen keus zeggen ze dan. Ik heb wel keus! Je moet keuzes maken. Ik ga met het openbaar vervoer; bus en trein. Ik heb een NS Business Card aangeschaft, helemaal makkelijk. Aangekomen op kantoor en wat is het rustig nog. Heerlijk. Ik werk als freelance secretaresse voor 2 partners. Veel telefoontjes vandaag, geen ingewikkelde outlook gebeuren, wel veel nieuwe mensen. Zowel intern als extern. Met de voor mij nieuwe klanten telefonisch kennis gemaakt, uitgelegd wie ik ben en waarvoor ik bel. Ik maak kennis met een aantal nieuwe interne mensen, ik hug en praat met de bekenden en de tijd gaat veel te snel. Ik vermaak me prima op kantoor! Voor je het weet, mag je weer naar huis.
Thuis aangekomen, gauw mijn stoofpotje gegeten (recept ga ik nog een keer bloggen) en daarna alles eruit trainen met roeien! Roeien is echt super. Goed voor je billen, buik, benen, love handles, bekkenbodemspieren. Je handen losjes gebruiken, niet te veel kracht. De kracht komt uit de benen. Mijn pees was door, en is nu eindelijk zo goed als hersteld (niet te snel juichen). Dus ik dacht waarschijnlijk gaat het roeien niet lukken. Maar dat gaat echt prima. Advies: ga het een keer proberen; neem les. Het is zo leuk! Zeker voor vrouwen om de BBB te trainen! Na het trainen gekookt voor morgen en ja wat. in ieder geval makkelijk. Biologische Kipfilet in glutenvrije soya saus 500 gram (biologische) kipfilet 1 best grote ui 2 tomaten 2 thl (vegetarische zonder gist) bouillon (of 1 à 2 bouillonblokjes naar smaak) een scheut soya saus (van Lima) water olijfolie a) Snij de uien in reepjes en tomaten in stukjes b) verhit wat olie in de pan c) doe de uien in de pan d) Indien het glazig is de tomaten toevoegen en opbakken e) de kipfilet toevoegen en gaar bakken f) bouillon toevoegen, soya saus en water g) dit laten pruttelen en klaar. Binnen een kwartier is het gemaakt. Dit kun je serveren met (zilvervlies) rijst en opgebakken wokgroenten of gewoon stukjes komkommer. Dit vinden mijn kids zo lekker! Ik heb een hele aparte Appelgebak gemaakt, ook een kopie van een recept uit een onbekend boek. Het gebakken beslag ligt tussen gebak en griesmeel in. De massa zeg maar. Vandaar apart. Bij appel hoort natuurlijk kaneel. Dat is in dit recept niet. Toch heb ik op een klein stukje toch een snufje kaneel gestrooid en dat is net de bite dat het wat lekkerder maakt. Dat het niet zo suf saai is. Of wat ook een idee is een bolletje kaneelijs erbij, dan is het denk ik perfect. Maar dan moet het voor mij wel Lactosevrij ijs zijn en uiteraard zonder gluten. Ga ik zoeken en dan probeer ik nogmaals dit recept met wat aanpassingen. Ter info: ik gebruik zo veel mogelijk Stevia ipv suiker. Aangezien ik zo min mogelijk suiker binnen wil krijgen. Ik ben dol op boekweitmeel (wordt gebruikt in crêpes en poffertjes) en is de smaak heel anders, maar wel lekker.
Wat heb je nodig: 70 gr boekweitmeel 90 gr aardappelzetmeel 110 gram bruine suiker of rietsuiker (of 12 gr stevig van natrena) 1 zakje vanillesuiker 1/2 afgestreken thl zuiveringszout 3 eieren 120 ml (walnoten)olie 125 ml kokosmelk 2 grote appels of 3 niet al te kleine 2 handjes geschaafde amandelen Oven voorverwarmen op 180 graden C. a) Meng de meelsoorten, suiker en het zuiveringszout b) Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren, doe de kokosmelk en olie erbij en meng alles goed; het deeg is nogal vloeibaar c) giet het op een ingevette bakplaat of springvorm van +/- 30 cm d) snij de appels in partjes en verdeel ze in laagjes over het deeg e) bestrooi met de geschaafde amandelen en bak het in ongeveer 25 minuten gaar. Succes! |